Torben Bach

Født d. 21. Februar i 1951 på Frederiksberg, blev som ung uddannet som reklametegner, men jeg var mest produktiv som kunstmaler og uddannelsen fik jeg på akademiet for fri og merkantil kunst i København.

I en længere periode var jeg som helt ung, leverandør af billeder til galleriet: "Arne Billø", som på det tidspunkt var storleverandør af billeder til mange af de Københavnske Gallerier.

Sirenemaler?

Sirenerne blev på et tidligt tidspunkt en inspirationskilde for mig - både i mine tegninger og malerier, og jeg tror det hænger sammen med at jeg som 3 årig mistede min mor, som døde alt for tideligt i en meget ung alder, og for mig efterlod det et stort og naturligt savn i min opvækst.

Min far og hans brødre var sømænd lige som min Farfar, og de kunne lide at berette om sirenerne, som boede på havet - så i min barnlige fantasi "kunne min mor sagtens være taget ud på havet-og så havde jeg jo ikke mistet hende for altid :) men det havde jeg jo.

Sirenerne

var underskønne kvinder fra den Græske Mytologi, som levede på et rev langt ude på havet. De var smukke og overnaturlige. Sirenerne fortælles at have lokket sømænd på afveje med deres sang, og fik dem til at lide skipsbrud. Dette skete ved at deres sangstemme fik sømændene til at glemme tid og sted og således fik dem til at sejle på revet og drukne.

De er Bl.a. nævnt i det Episke digt "Odysseen" af Homer

Det er min korte historie Tak forBesøget

Tilbage til start siden